Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/iaciro/public_html/wp-includes/cache.php on line 36

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/iaciro/public_html/wp-includes/query.php on line 21

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/iaciro/public_html/wp-includes/theme.php on line 508

Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /home/iaciro/public_html/wp-content/plugins/wassup/wassup.php on line 671

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/iaciro/public_html/wp-includes/cache.php:36) in /home/iaciro/public_html/wp-content/plugins/wassup/wassup.php on line 639

WordPress database error: [Table './iaciro_blogdb/wp_wassup' is marked as crashed and should be repaired]
SELECT COUNT(id) FROM wp_wassup WHERE timestamp<''


Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/iaciro/public_html/wp-content/plugins/wassup/wassup.php on line 720

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/iaciro/public_html/wp-content/plugins/wassup/wassup.php on line 721

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/iaciro/public_html/wp-content/plugins/wassup/wassup.php on line 722

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/iaciro/public_html/wp-content/plugins/wassup/wassup.php on line 725

Deprecated: Function eregi() is deprecated in /home/iaciro/public_html/wp-content/plugins/wassup/wassup.php on line 726

WordPress database error: [Table './iaciro_blogdb/wp_wassup' is marked as crashed and should be repaired]
SHOW COLUMNS FROM wp_wassup LIKE 'username'

WordPress database error: [Table './iaciro_blogdb/wp_wassup' is marked as crashed and should be repaired]
ALTER TABLE wp_wassup ADD COLUMN username VARCHAR( 50 ) NULL

WordPress database error: [Table './iaciro_blogdb/wp_wassup' is marked as crashed and should be repaired]
SHOW COLUMNS FROM wp_wassup LIKE 'comment_author'

WordPress database error: [Table './iaciro_blogdb/wp_wassup' is marked as crashed and should be repaired]
ALTER TABLE wp_wassup ADD COLUMN comment_author VARCHAR( 50 ) NULL

WordPress database error: [Table './iaciro_blogdb/wp_wassup' is marked as crashed and should be repaired]
show columns from wp_wassup LIKE 'referrer'

WordPress database error: [Table './iaciro_blogdb/wp_wassup' is marked as crashed and should be repaired]
show columns from wp_wassup LIKE 'searchpage'

WordPress database error: [Table './iaciro_blogdb/wp_wassup' is marked as crashed and should be repaired]
INSERT INTO wp_wassup (wassup_id, timestamp, ip, hostname, urlrequested, agent, referrer, search, searchpage, os, browser, language, screen_res, searchengine, spider, feed, username, comment_author) VALUES ('fc040e2c02396315bd8fcf582fc57f33','1516481750','54.234.190.237','ec2-54-234-190-237.compute-1.amazonaws.com','/2008/06/30/jumatate-de-an/','CCBot/2.0 (http://commoncrawl.org/faq/)','', '', '', 'N/A N/A', 'N/A ', '', '', '', '', '', '', '')

Andrei Iacob / Jumătate de an
Skip to content

Jumătate de an

Blogul meu a luat o pauză de câteva luni din motive întemeiate. Printre ele se numără evenimentele care au făcut această primă jumătate de an una dintre cele mai “palpitante” perioade din studenție. Din momentul în care am decis că plecarea mea din Grapefruit ar fi cea mai bună mutare pentru a putea termina facultatea cu bine (șirul de prezențe la facultate tindea spre 0) nu prea am mai avut timp/chef de a împărtăși ceva cu cineva, orice, inclusiv post-uri.

Mi-am adus aminte azi dimineață de ce am scris aici. Cică a-ți expune scopurile în public e o metodă bună de a fi motivat. De altfel, e o metodă bună de a afla dacă îți pasă de gura satului.

Pe rând

  •  obtain MCPD and MCITP. At least try to. I’m already a MCP. I tried to take some of these exams this year, but there were some problems with the test center, and the long story short, I didn’t.

Long story short, still didn’t. Numărul de certificări a rămas constant. De fapt, s-ar putea spune că a scăzut, având în vedere că semestrele de CCNA făcute cu 4 ani în urmă nu mai pot fi luate în considerare și că Job Role-urile de pe Brainbench au expirat chiar în acestă jumătate a anului (le-am privit ca și certificări doar când eram în anul 2 de facultate, când erau gratuite). Oricum, am gândit la rece un pic valoarea certificărilor în IT și am ajuns la niște concluzii negative. De aceea, când voi vrea să-mi măresc semnătura de la email-uri probabil că voi mai susține niște examene.

  •  xaml.ro and other WPF/Silverlight projects and (maybe events).

Time and tide wait for no man.

  •  lose weight. That’s a difficult one. I’ll try to lose 20 kilograms this year.

Da, am slăbit fix 20 de kilograme. Dieta este foarte simplă: fără sare, mai mult mers pe jos și alergări seara odată la câteva zile. Bineînțeles, după ce am fost fugărit de niște câini într-una dintre partidele de alergat pe copou și am făcut criză de apendicită fiind operat de urgență a doua zi, a contribuit la încă vreo câteva kilograme date jos. De asemenea, o vizită pe la un domn cardiolog în urma unei consultații al cărei rezultat ar fi speriat și cel mai experimentat medic. Sfaturile au fost clare: fără stress și fără grăsime.

  •  quit smoking (Oh, my God).

Didn’t happen. Sper totuși ca prețul țigărilor din SUA să mă facă să le las.

  •  finish my BSc studies at the University. Unfortunately, this January will be a decisive month for my “school career”.
  •  finish my BSc degree project. Maybe a parallel project that I could make some money out of? Who knows..

Am terminat și proiectul de licență, finalizând facultatea cu nota 10. Trebuie să-i mulțumesc dl-lui Sabin Buraga pentru coordonare, nu mulți profesori ar fi investi timp și atenție unui proiect ca dumnealui. Am spus pe 1 ianuarie că ar fi o idee de exploatare comercială a acestui proiect. Din fericire am realizat ca nu ar fi bună, dar e un început bun pentru ce ar putea fi o lucrare de cercetare pentru studiile de master pe care le voi urma la aceeași facultate. După patru ani, pot spune că nu s-a întâmplat nimic atât de grav, care să nu mă facă să-mi schimb părerea că Facultatea de Informatică din Iași a fost cea mai bună alegere.

  •  look closely at some of the EU funding programs. Some interesting stuff over there… too bad I was so busy I didn’t really go to the..

Poate la anul.

  •  focus more on developing my project management skills and my presentation skills.

De când nu am mai scris în blog, am avut o singură prezentare, la Academic Tour la Suceava (după ce am fost exclus din prezentările de la Tuiași). Din feedback-ul primit, surprinzător, am avut o prezentare foarte bună, având în vedere că eram proaspăt operat și nu prea am dat atenție modului de prezentare ci mai mult conținutului. De reținut pe viitor.

  •  travel more (Sweden is a country that I want to visit this year)

Voi călători în SUA peste o lună.

  •  focus more on my family.

Nu mai ştiu ce am vrut să spun cu asta.

După cum ziceam atunci, nu e bine să-ți faci planuri concrete de lungă durată. Dovada clară este ce voi face la vară. După o serie de interviuri în primăvară, am obținut un stagiu de practică ca Software Development Engineer la Microsoft în Redmond, în echipa Live Search. Acest internship îmi schimbă foarte mult planurile care nu sunt și nu vor fi făcute publice.

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *
*
*